שיטות להכנת דג

נזיד - בישול הדג כשהוא מכוסה בנוזל המוגש יחד איתו. התוצאה היא מעין מרק סמיך ודוגמא לתבשיל כזה הוא מרק הדגים המפורסם של מרסיי - הביאבז. שיטת בישול זו מתאימה לחיסלונים, לסרטנים או לדגים שבשרם עדין במיוחד.
חליטה - בישול ארוך יותר בנוזל רותח - מים, בירה, יין אן מרק זך בתוספת תבלינים. שיטה בישול זו מתאימה לדגים עדיני טעם, המוכנים בשלמותם.
אידוי בתנור - שילוב של אפייה ואידוי הדג נאפה בתנור כשהוא מכוסה או בתוך מעטפת סגורה השומרת על נוזליו. בשיטה זו מוסיפים לדג לעיתים נוזל, חמאה או ירקות, שמוסיפים לו טעם ועסיסיות. צורת הכנה זו מתאימה למגוון של דגים שבשרם מוצק.
תגיות:
דגים




- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של Pen
- אודות Pen
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- סדנאות ומתכונים
- אין אונות בגברים – לפני שמתמכרים לויאגרה וסיאליס
- נזידי דגים
- סרדינית בחרדל ובשמיר
- סרדינים בתחמיץ
- מולית ברוטב ריחן
- לוליגו ממולא
- לברק חלק
- חסילונים בשומשום
- דקר בזיתים שחורים
- דיונון מטוגן
- איך להכין גומפר טורפני
- איך להכין דג בקלה
- איך להכין שרימפס
- איך לאפות דג בתנור
- איך לצלות דג בגריל
- שיטות להכנת דג
- איך לטגן דג