שבבי שקדים

מסננים ומצננים עד שיהיה אפשר לעבוד עם השקדים בנוחות באצבעות. קולפים את השקדים בלחיצה קלה על הקליפה. בעזרת סכין חדה מאוד או סכין גילוח נקי חוצים את השקדים וחותכים כל חצי לשבבים ארוכים ודקים - בערך 61 שבבים מכל שקד. מניחים על תבנית אפייה ומייבשים בתנור בחום בינוני-נמוך (150צ., 300 פ.) במשך 10 דקות. כדי להזהיב את השקדים, יש לאפות אותם בחום גבוה יותר (180 צ., 350 פ.) ולהפוך מדי פעם עד שיזהיבו. לחילופין, אפשר לטגן את השקדים במעט חמאה, אך להקפיד שלא ייחרכו.
תגיות:
ירקות




- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של אביאל שמש
- אודות אביאל שמש
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- היתרונות של מגשי אירוח
- האם מגשי אירוח מתאימים לכל אחד?
- סדנאות ומתכונים
- 10 עובדות מפתיעות על הזקפה הגברית
- דרך החושים- סדנאות בישול חווייתיות :)
- שבבי שקדים
- קשר גזר
- עניבות ירק
- מניפת חצילון
- עיטורי שוליים ממלפפון
- כוכבי קישוא
- קקטוס גזר
- קישוטי צנונית
- סביבוני צנונית
- קישוטי חמאה
- סלילי מלפפון
- משולשי פלפל אדום
- מברשות בצל ירוק
- שושנת מים מבצל
- הדרים מפותלים