עיכול
בלוטות הרוק, הקיבה, המעי הדק והלבלב מפרישים חומרים המכונים אנזימים, התוקפים את החומרים הכימיים שבמולקולות המזון ומזרזים את פירוקם. לכל סוג של מזון ישנם אנזימים המפרקים אותו במיוחד. לדוגמה, פרוטאזות מפרקות חלבונים לחומצות אמינו, אבני הבניין המרכיבות אותם. בנוסף לכך, ציפוי הקיבה מייצר חומצת מלח חזקה לאיכול המזון. "אמבט חומצה" זה מסייע בקטילת חיידקים המצויים במזון.
תגיות:
תזונה- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של tovale
- אודות tovale
- מידע נוסף