סלט תפוחי אדמה צרפתי
מצרכים מתאים ל-6 מנות
1.5 ק"ג תפוחי אדמה לא קלופים
מלח פלפל
כוס תחמיץ סלט צרפתי 125 מ"ל (התחמיץ מורכב מ-2 כפות חומץ או לימון, מלח, פלפל, 1 כפית חרדל, 6 כפות שמן רגיל, 1 כף עשבי תבלין קצוצים כמו: פטרולינון, בצללית או שמיר)
2 כפות בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומוסיפים מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות או עד שיתרככו. מסננים את המים.
2. ברגע שתפוחי האדמה הצטטנו כך שאפשר לגעת בהם, קולפים אותם ופורסים לפרוסות בינוניות. שמים את הפרוסות בקערה שטוחה ומיד יוצקים עליהן תחמיץ בכמות שתכסה כל פרוסה. מערבבים בעדינות ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
3. לפני ההגשה טועמים את תפוחי האדמה. אם הם ספגו את כל התחמיץ, מוסיפים עוד מעט כדי להרטיב אותם. במקום עוד תחמיץ אפשר להוסיף מעט חומץ או שמן, אם הסלט זקוק לתוספת של רק אחד מהם.
4. מוסיפים את הבצל הירוק או הפטרוסלינון הקצוצים. טועמים ומתקנים את התיבול.
5.אפשר להכין את הסלט מספר שעות מראש ולשמור במקום קריר, אך לא במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר.
תגיות:
ירקותסלט- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של press
- אודות press
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- היתרונות של מגשי אירוח
- האם מגשי אירוח מתאימים לכל אחד?
- סדנאות ומתכונים
- 10 עובדות מפתיעות על הזקפה הגברית
- דרך החושים- סדנאות בישול חווייתיות :)
- שבבי שקדים
- קשר גזר
- עניבות ירק
- מניפת חצילון
- עיטורי שוליים ממלפפון
- כוכבי קישוא
- קקטוס גזר
- קישוטי צנונית
- סביבוני צנונית
- קישוטי חמאה
- סלילי מלפפון
- משולשי פלפל אדום
- מברשות בצל ירוק
- שושנת מים מבצל
- הדרים מפותלים