נלסון מנדלה
התכונות המרכזיות של מנדלה:
- אופטימיות: תמיד רואה את הטוב באדם.
- אנושיות: שפע של חום.
- משמעת וסגפנות ללא סוף.
המגע האנושי שלו, עוצמתו הרגשית, הם אלה שיצרו את האהדה הרבה כלפיו בציבור. מנדלה היה מגנט לאנשים רבים. יכולת ההחלטה שלו היוותה פקטור מרכזי בחייו ובחיי השחורים.
בין ההחלטות המרכזיות שלו:
- לעזוב את השבט עבור העיר.
- לשלב קומוניסטים ולבנים במפלגה.
- לפנות למאבק מזוין.
- לקרוא לסנקציות על דרום אפריקה.
- ההחלטה להקים קואליציה עם הלבנים.
- הקמת ועדת האמת והפיוס. מנדלה יכול היה לבחור אחרת, למשל, להקים טריבונאל בינלאומי בסגנון משפטי נירנברג. במקום זה, הוא החליט לשפוט שחורים ולבנים, להעניק לאנשים חנינה על פי מעשיהם ולקרב את כולם למנהיגותו.
- ההחלטה לפרוש בשיא.
מנדלה צמח בשיטה של קבלת ההחלטות השבטית. במסגרת השבטית, אין הצבעה והכרעה, אלא מתדיינים ומשכנעים עד שכולם מחליטים יחד בקונצנזוס. שיטת קבלת ההחלטות השבטית שימשה אותו בדרכו. זה הקשה מאוד על הפעילות במחתרת. יחד עם זאת, ההחלטות הכי קשות שמנדלה קיבל נתקבלו כאשר היה לבדו. מנדלה ארגן הפגנה של שריפת פסים (אישור מעבר) שנכשלה. הוא ראה שרוב הציבור במפלגה מעדיפים לפנות לדרך אלימה. לפיכך, העדיף מנדלה להנחות את האלימות בעצמו, כדי לחסוך פגיעה בחיי אדם. ההחלטה התקבלה מתוך מחבואו של מנדלה. היה לו קשה להחליט לבדו, בלי החברים. הוא דרש שיבריחו אותו לבית של צ'יף לטולי, נשיא ANC. מנדלה לחץ על לטולי במשך לילה שלם, עד שזה שוכנע שיש לצאת לדרך של מאבק אלים.
ההחלטה הזו התקבלה אצל מנדלה לבדו. הוא לא התייעץ עם חבריו, ראשי המפלגה. מהרגע שקיבל את ההחלטה, ביקש שיביאו לו ספרות ענפה לגבי מאבקי שחרור אלימים ברחבי העולם. הוא ישב וגיבש את האסטרטגיה של המאבק האלים, בעודו מסתתר. לאחר מכן, מנדלה בורח מדרום אפריקה ונפגש עם כמה מנהיגים אפריקניים (כולל קד'אפי). הוא הקים כ62 בסיסים של NK ברחבי אפריקה, במדינות שבהן היה. הוא בחר מנהיגים והעניק להם כסף כדי להקים את יחידות הצבא ולפעול. מנדלה הגדיר מגבלות רבות ושונת, כדי למנוע פגיעה באזרחים ובאנשים חפים מפשע.
במשך חמש עשרה שנה, מנדלה חי בצינוק קטן וצר, לבדו. לעתים יצא לטיולים בחצר והעביר פתקים, אך היה קשה לתקשר עם חברי ההנהגה שהיו אסירים אף הם. אולם, בחלק מהשנים, מנהיגי השחורים נפגשו מדי בוקר, כאשר יצאו למחנה עבודה. כאשר ישב בווילה, מנדלה היה מבודד לחלוטין, בלי יכולת ליצור קשר עם איש, כדי להתייעץ או להעביר הוראות. בזיכרונותיו, הוא מתייחס לעובדה שהיה מבודד ושהצטער על כך שקיבל החלטות לבדו. למרות זאת, מנדלה בחר להקים ממשלה משותפת, עם הלבנים.
לאחר מכן, כאשר הלבנים הציעו לו להתחיל בשיחות הפיוס, הוא לא רצה לקבל את ההחלטה לבדו. הוא דרש לפגוש את שלושת חבריו בדירתם, וסיפר להם על ההצעה למגעים עם הממשלה. חבר אחד התנגד בתוקף, השני תמך מיד, ואילו השלישי השאיר את ההחלטה בידיו של מנדלה. בעקבות הפגישה עמם, מנדלה החליט להתחיל בשיחות. הוא נפגש עם ג'ימי קרוגר והתחיל בשיחות. בווילה שבה שהה בשנים האחרונות למעצרו, בדידותו הוקלה. הוא שוחח עם הסוהרים הלבנים והשוטרים הלבנים ששמרו עליו. כל זה סייע לו להחליט לגבי העתיד.
תגיות:
אישיותדרום אפריקה- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של Evgeny
- אודות Evgeny
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- איך לעבור לגור לארצות הברית?
- מהן עבירות מין
- הדילמות הישראליות כלפי דרום אפריקה
- הקשרים בין ישראל לבין דרום אפריקה
- הקהילה היהודית בדרום אפריקה
- תיאוריות המציאות האסייתית
- יחסי יפן ואסיאן
- האו"ם והריאליזם
- האו"ם והליבראליזם
- האו"ם קונסטרוקטיביזם
- האו"ם ישראל
- סוכנות האו"ם
- מזכ"ל האו"ם
- ארגונים אזוריים באסיה
- משפט פלילי בינלאומי
- דיני כיבוש, ומלחמה ומשפט הומניטרי
- דרישות הומניטריות בעקבות כניסת צה"ל לרפיח
- רופאים לזכויות אדם
- יישוב סכסוכים באמצעות האו"ם