מתי כדאי להתחיל לחשוב על גירושין

גירושין הם לעולם לא תהליך שמח, גם כאשר אחד מבני הזוג בחר ללכת בדרך חדשה ורצה את הפירוק של התא המשפחתי. אין זה אומר שעבורו לא נשבר החלום של המשפחה שבנה לו, אין זה אומר שעבורו זה לא מפחיד, ואין ירידה ברמת החיים.
כאשר כבר נופלת ההחלטה שקשורה בפירוק התא המשפחתי יש להחליט החלטה מודעת ולבחור מהי הדרך שרוצים ללכת בה.
גירושין מכוערים וקשים
ישנה הדרך הקשה הארוכה שהיא הדרך המומלצת ביותר במידה ואתם רוצים לפרנס כמה שיותר עורכי דין ולהזיק לבן הזוג כמה שיותר. בפועל, הנזק הוא הדדי והכאב שנגרם לבן הזוג, כמו גם עוצמת הרגשות וטלטלות הנפש הם הדדיים. ניתן למשוך את ההליך המשפטי על פני זמן ארוך, להכפיש את בן הזוג באזני המשפחה והילדים, להתלונן ברשויות נגדו, להפעיל אלימות פיזית או מילולית נגדו ולהיות יצירתיים במגוון האפשרויות להכאיב.
שוב, כאשר בוחרים בדרך הזו של גירושין מכוערים כולם יוצאים נפסדים וזהו המצב הגרוע ביותר.
כאשר אחד מבני הזוג מגיע לתהליך הגירושין בגישה שתוארה אין כל טעם לגשת להליך של גישור, שממילא יוצא מנקודת מוצא אחרת לגמרי.
תהליך גישור
תהליך הגישור הוא תהליך שמנסה להקל על בני זוג בשעה הקשה והמטלטלת של פירוק המשפחה, ולכן יש לגשת אליו מתוך כובד ראש ומתוך מתן כבוד לעצמי ולאחר. הכבוד שאני נותן לעצמי מתבטא בכך שאני מעוניין להקטין עד למינימום את מידת הלכלוך והרפש שאני מטיח בבן הזוג.
ניתן להביא בחשבון את תהליך הגישור, כאשר ישנה מערכת יחסים שלוקחת בחשבון גם את יום המחר, מבינה את התוצאות של גירושין מכוערים או ארוכים, את הפגיעה הכלכלית הצפויה והפגיעה בילדים (אם יש). כאשר יש מערכת יחסים שמסוגלת להתעלות מעל הכאב הרגעי, ומעל הצורך להכאיב לבן הזוג או לנקום בו, יש מקום לגישור.
הגישה לתהליך של גישור מצריכה תעצומות נפש רבות, החלטה מודעת ובחירה מוסכמת של שני בני הזוג. הבחירה היא בתהליך שתוצאתו פגיעה מינימאלית בילדים, בנו ובצד הכלכלי. הרווח הגדול כאן, (שהוא גם ה"מחיר", תלוי איך מסתכלים על הנושא) הוא המהירות היחסית שבה התהליך נגמר והעלות המצומצמת שלו.
גירושין בהסכמה
בתווך שבין הגירושין המכוערים, הארוכים והקשים לבין תהליך הגישור נמצאים גם הגירושין שבהסכמה. מדובר בתהליך שמתנהל בבית המשפט (הרבני או בית משפט לענייני משפחה) שבו בני הזוג מסכימים עקרונית על כל העניינים הכרוכים בפירוק השותפות שהם החליטו עליה בהקימם משפחה (ילדים, רכוש, מזונות, כתובה וכו'), ומגיעים לדיון בעניינם כשכל הנושאים הוסדרו, הוחלטו מראש ואף עוגנו בהסכמים משפטיים.
מידת ההתאמה לכל אחד משלושת המצבים שתוארו, נגזרת ממידת הבשלות והאחריות שבני הזוג מגלים כלפי בן הזוג, כלפי הילדים, כלפי התא שבנו, הזיכרונות, העתיד, ומהיכולת שלהם לשים את ההגיון והצרכים שלהם לפני הצורך הכואב לפגוע בבן הזוג.
תגיות:
גירושים




- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של עמי
- אודות עמי
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- ההשלכות הכלכליות על תשלומי מזונות כתוצאה מפסק דינו של ביהמ"ש העליון
- הסדרי ראייה בהליכי גירושין
- האם לכל זוג הליך של גישור גירושין יכול להתאים?
- טיפים לניהול נכון של הליך גירושין
- חשיפת פרטים אינטימיים בדיוני גירושין – האם מהווים הם לשון הרע?
- גירושין חלוקת רכוש
- גירושין – איך הסכם ממון מקצר את ההליך?
- גביית מזונות בחוק הישראלי
- גירושים – על מזונות ילדים ומשמורת
- מזונות ילדים וענייני גירושין אחרים
- מזונות ילדים מן האב
- בית הדין הרבני גירושין
- גירושין חלוקת רכוש
- גירושין מוזנות
- דיני גירושין
- הליך גירושין
- מהם הסכמי גירושין
- גירושין בהסכמה
- גירושין וילדים
- גירושין בישראל