מרק בצל וגבינה צהובה
המצרכים מתאימים ל-6 מנות
75 גרם חמאה
6 בצלים
1 כפית סוכר
1 בצל חצוי
2 ליטר מים
טימין
מלח פלפל
1 לחם צרפתי
2 כוסות גבינה צהובה מגורדות
אופן ההכנה
1.ממיסים כ- 2/3 מין החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים על אש נמוכה מאוד, תוך בחישה לעיתים קרובות 20-30 דקות או עד שהבצל רך וצבעו חום מוזהב. יש להיזר שהבצל לא ייחרך.
2. בינתיים מוסיפים כף נוספת של החמאה במחבת מפזרים את הסוכר על הצדדים החתוכים של הבצל החצוי ושמים במחבת, עם הסוכר עלפי מטה. מטגנים על אש נמוכה, תוך הפיכה מפעם לפעם עד שהבצל מושחם מאוד.
3. מוסיפים את הבצל המושחם לבצלים הפרוסים המוזהבים ומטגנים עד שהבצלים מושחמים אך לא חרוכים.
4. מוסיפים את המים, הטימין, מלח, פלפל. ומביאים לנקודת רתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות, או עד שהמרק מקבל טעם בצל. טועמים כדי לתקן את התיבול.
מוציאים את חצאי הבצל. עד כאן אפשר להכין את המרק יומיים - שלושה מראש ולשמור בכלי מכוסה במקרר.
5. מחממים את התנורלחום מעלות של 150 צלסיוס שמים את פרוסות הלחם על תבנית אפייה שטוחה ואופים אותן עד שהן מתייבשות ומשחימות קצת.
6.אם צריך מחממים את המרק ממיסים את שאר החמאה מחממים את הגריל.
7.יוצקים את המרק לקעריות מרק חסינות אש. שמים על המרק את פרוסות הלחם ומפזרים שכבה עבה של גבינה צהובה. מנטפים את החמאה המומסת ושמים באסכלה
עד שהגבינה משחימה. מגישים מיד כשהמרק חם בתיאבון!
תגיות:
מרק- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של רוזטה לונדון
- אודות רוזטה לונדון
- מידע נוסף