טרית אפויה בעלי גפן

דגי טרית במשקל 1 ק"ג, מנוקים
עלי גפן משומרים (אחד לכל דג + 6 עלים, לריפוד התבנית)
שמן זית
מיץ משני לימונים
קורנית (טימין)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
משרים את דגי הטרית למשך כשעה בתחמיץ, המורכב מ-2 כפות שמן זית, מיץ מלימון אחד וקורנית שוטפים היטב את עלי הגפן המשומרים. מחממים תנור ל-2000.
מרפדים את תחתיתה של קדרה חסינת חום בשישה עלי גפן, ויוצקים עליהם כף של שמן זית. מוציאים את, הדגים מהתחמיץ ושומרים את הנוזלים שנותרו. עוטפים כל אחד
מהדגים בעלה גפן ומניחים אותם בקדרה, זה לצד זה, כששולי העלה כלפי מטה. יוצקים על הדגים העטופים את נוזלי התחמיץ, מתבלים במלח ובפלפל ואופים בתנור
במשך כ-52 דקות. מגישים עם פרוסות לימון.
תגיות:
דגים




- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של אורלי בירון
- אודות אורלי בירון
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- הקמת אקווריום דגי נוי בקלי קלות!
- זברזומה צהובה – מבט חטוף
- דגים ישנים
- איך דגים רואים
- עיניים של דגים
- סוס הים
- במה שונים דגי גם מדגי סחוס
- כיצד יכולה האילנית לטפס על עצים?
- מה ההבדל בין צפרדעים לקרפדות?
- מהו "ארנק בתולת הים"
- האם כל הכרישים מסוכנים לבני האדם?
- האם נכון שסוסוני ים זכרים הופכים לאמהות?
- איזה דג שוחה למרחקים הארוכים ביותר
- במה שונים דגי גרם לדגי סחוס
- רכיכה
- גובוס גלילי
- שינן החוט
- שיט כחול
- סרדינית נקודה
- סרדין צפוני