טעימות לתינוקות ומזונות משלימים

מתי נתחיל לתת טעימות לתינוק?
מגיל חצי שנה חלב אם או תמ"ל (תרכובת מזון לתינוק) כבר לא מספקים את הדרישות התזונתיות ולכן בגיל זה יש צורך בשילוב מזונות משלימים נוספים בתפריט הקטנטנים.
שימו לב שבשנה וחצי האחרונות שינה משרד הבריאות את ההנחיות שלו לגבי מתן טעימות לקטנטנים ואם בעבר ההמלצה היתה שניתן להתחיל לתת בגיל 4-6 חודשים היום אנחנו מדברים על מתן של טעימות / מוצקים החל מגיל 6 חודשים, לאחר סימני מוכנות של הקטנטנים.
מהם סימני המוכנות?
יכולת ישיבה עם תמיכה, תמצאו מאמר נהדר בנושא ישיבה אצל תינוקות, יציבות של הראש, סקרנות ונכונות לאכילה עם קירוב המזון לפה, קירוב ידיים וחפצים שונים לפה- תיאום בין יד לפה, יכולת להעביר מזון בתוך הפה מצד לצד.
כיצד נתחיל בטעימות?
מומלץ לתת לתינוק מזון בצורתו הטבעית ולהימנע ככל הניתן ממתן מזון מעובד, מתועש עם תוספות של מלח וסוכר. בהתחלה נגיש את המזון במרקם מחיתי כאשר מומלץ להתחיל בימים הראשונים מכמות של שתי כפיות ביום. ניתן להתחיל עם ירקות מבושלים רכים- קישוא, גזר, בטטה, דלעת, תפוח אדמה ולהתקדם למתן פירות רכים.
מדי שלושה ימים מומלץ לחשוף לרכיב מזון ספציפי משתי סיבות:
1) במידה ומופיעות תופעות הקשורות לאלרגיה נוכל לשייכן לאותו רכיב מזון שניתן בימים הללו.
2) חשיפות חוזרות של אותו מזון במרקם זהה גורמות לקטנטנים להכיר ולאט לאט לאהוב את המזון.
יתכן שבתחילה יופיעו פרצופים מוזרים לאחר מתן המזון המוצק מאחר ועד כה הקטנטנן/ת היו רגילים לאכול רק חלב אם/תמ"ל. אין סיבה להיבהל מכך וחשוב להמשיך ולנסות. לעיתים יידרשו 10 ניסיונות עם אותו רכיב מזון עד להתקבלות שלו וזה טבעי.
נרצה להגיע בהדרגה למתן 2-3 ארוחות מוצקים ביום. אפשר להתחיל עם ארוחה אחת של פירות והשניה של מרק עם בשר/עוף/קטניות. בגיל הזה הקטנטנים זקוקים לכמות שומן גדולה יחסית ולכן ניתן לשלב גם כמות קטנה של שומנים בריאים מן הצומח- טחינה/ ממרח שקדים/ חמאת בוטנים ללא סוכר/ שמן זית.
החל מגיל 9 חודשים ניתן להעלות בהדרגה את כמות ארוחות המוצקים ל3-4 פעמים ביום.
במקביל להתחלת המזון המוצק חשוב להתחיל לתת מים ולהמשיך עם מתן של חלב אם/תמ"ל לפחות עד גיל שנה.
חשוב לזכור שלכל קטנטן יש את הקצב שלו להסתגלות ומאוד חשוב להקפיד על אווירה נעימה ורגועה סביב האכילה : )
אני כאן לרשותכן לכל שאלה, וגם בפורום המקצועי שלי בנושא תזונת תינוקות.
מאיה צור,
דיאטנית תינוקות וילדים.
תגיות:
טעימות לתינוקותמוצקים ראשוניםתזונת תינוקות




- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של alma
- אודות alma
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- העדפת צד אצל התינוק – מה עושים ואיך מטפלים?
- לא להושיב את התינוק עד שלא מתיישב לבדו?
- איך לאתגר את התינוק מבלי ליצור תסכול
- טעימות לתינוקות ומזונות משלימים
- אלרגיה למזון בתינוקות וילדים
- גלו מה חוסר באומגה 3 עשוי לגרום לילדים שלכם
- דרכי טיפול בחרדות
- רשלנות רפואית בלידה
- הרדמה אפידורלית בלידה
- טעימות לתינוקות ומזונות משלימים
- כיצד לעזור לגוף האישה במצב של סימפיזיוליזיס
- יחסי מין בהריון
- מה לקחת איתי לחדר לידה?
- הידבקויות אחרי קיסרי, מה זה אומר? והאם זה נפוץ?
- שימוש בתכשירים לצלקת לאחר ניתוח קיסרי
- סימפיזיוליזיס וכאבי אגן בהריון
- כאבים ופצעים בפטמות בהנקה
- הכנה לקראת לידה קיסרית
- המתנה שלכם אל היולדת? היישר אל בית היולדות!
- הדפסת תמונת קולאז על קנבס
- הריון ולידה 2015
- מעוניינת להפסיק הריון? בואי לקבל ייעוץ רפואי חינם
- זהירות: שמש!
- מה קורה בשבוע ה21 להריון?
- לרכוש נכון כיסא בטיחות
- מתנה לתינוק מבית מקלרן
- האם להעדיף חברת ניקיון פרופסיונלית
- עיצוב חדר התינוק בסגנון בייבי קייקס
- הריון בתחילת דרכן – הליך קשה אבל שווה כל רגע
מאמרים נוספים של alma
- איך לאתגר את התינוק מבלי ליצור תסכול
- לא להושיב את התינוק עד שלא מתיישב לבדו?
- העדפת צד אצל התינוק – מה עושים ואיך מטפלים?
- אלרגיה למזון בתינוקות וילדים
- טעימות לתינוקות ומזונות משלימים
- מה לקחת איתי לחדר לידה?
- יחסי מין בהריון
- כיצד לעזור לגוף האישה במצב של סימפיזיוליזיס
- סימפיזיוליזיס וכאבי אגן בהריון
- שימוש בתכשירים לצלקת לאחר ניתוח קיסרי
- הידבקויות אחרי קיסרי, מה זה אומר? והאם זה נפוץ?
- הכנה לקראת לידה קיסרית
- רצפת האגן, איפה את?!
- פעילות גופנית אחרי לידה – מתי כדאי להתחיל?
- כאבים ופצעים בפטמות בהנקה