גרמניה מול אנגליה
הברית עם אנגליה ובניית הצי הגרמני בניית הצי היא קריאת תגר נגד האנגלים, אך בעצם במקור הרצון היה ליצור ברית עם אנגליה (נגד האנגלו-צרפתית): הקונספציה היתה ליצור את המשוואה "תנו לנו יד חופשית באירופה, וניתן לכם יד חופשית בקולניות"- ובלי צי, חסר לגרמנים חלק ויתור במשוואה. היה חשש שהאנגלים ינצלו את זמן הבניה כדי לתקוף את הצי הגרמני. כך שכדי להגיע לברית עם הבריטים הגרמנים הציגו את עצמם כאוייבי האנגלים. (צריך לזכור שהאנגלים השקיעו הרבה מכוחם בקולניות, כך שהגרמנים היו צריכים להצליח להתחרות בצי הבריטי הנותר באירופה, רק באופן שבו הגרמנים יאימו על הצי חלקית (כי הבריטים תלויים בצי).
ב-1902 האנגלים הגיעו להסכמה אסטרטגית עם היפנים (ברית הגנה הדדית). משמע, האנגלים יכלו לרכז את עיקר כוחם בבית. וזה מוטט את ההגיון הגרמני. הדבר הפחיד את האנגלים, והפרלמנט דחף את הממשלה לבנות כח ימי (בניגוד למקובל). כך שהאנגלים נכנסו למרוץ החימוש מוקדם מההערכה הגרמנית (כמותית ואיכותית). הגרמנים לא עומדים על טעותם (להצליח בהתחרות עם אנגליה ולגיס אותה לברית לצידם) ב-1904, בגלל:
א. קשה למדינות (בעיקר גדולות) להודות בטעות אלא ללכת עם המומנטום.
ב. הם הונעו ממוטיב חברתי-כלכלי-פוליטי: לכבות את תסיסת המעמדות ע"י סיפוק מקומות עבודה בבנית הצי (טיפול במשבר כלכלי- פרולטריון לא מקצועי בערים).
ג. חשש מאנגליה: לא יכלו לעצור כדי לא לאפשר נחיתות מול האנגלים (סימן חולשה).
וכך המלחמה היתה בעצם נבואה שהגשימה את עצמה.
במקביל, הצרפתים רצו לצרף את הבריטים. אך הבריטים חששו מהצרפתים (איתם ערך את המלחמה האחרונה באירופה).
תכנית שליפן
הגרמנים קיבלו מלחמה בשתי חזיתות כנתון, אך תוך נסיון לייצר בפועל לחימה בחזית אחת בלבד.
היפנים הפסידו לרוסים, ולכן הרוסים לא יוכלו לרכז כח בחזית הגרמנית (למרות שלאחר זמן הם יוכלו לרכז שם כח). לכן הגרמנים בנו על מלחמה יזומה (בשתי חזיתות): תבוסה צרפתית מהירה (3-4 שבועות לפריס) ולשנע את הכח מזרחה נגד רוסיה. טכנית הגרמנים רצו לעשות זאת במהרה דרך בלגיה (לעקוף את הגבול, ולהכניס את בלגיה לעימות). גרמניה בונה על מלחמה עולמית .
הסכמים קולוניאלים
לאחר מחלוקת קולוניאלית ארוכה, ב-1904 האנגלים והצרפתים חתמו על הסכם חלוקה "אמטנ-קורדיאל?", לפיו האנגלים ישלטו במצרים והצרפתים במרוקו. שלוש שנים אח"כ: חלוקת פרס בין רוסיה ואנגליה. בעיני הגרמנים היתה זו התגשמות החזון "העולם נגדנו". ההסכמים הביאו לכך שמטות הצבאות הצרפתי והאנגלי דיברו, ואף הכינו תכניות מגירה (טבעיות: טירפיץ?).
תגיות:
אנגליהגרמניההיסטוריה- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של Belle
- אודות Belle
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- חתונה אזרחית
- יוסי לוי יועץ שיווק באינטרנט
- מה חשוב לדעת על חתונה ביום שישי?
- דרך המילה הכתובה: כך תרשימו את המרצה שלכם
- קידום אתרים אורגני
- הסדר הכלכלי הבינ"ל הליברלי
- מידע היסטורי על גרמניה
- כלכלת גרמניה
- מדיניות החוץ הגרמנית
- האופי הגרמני והתרבות הגרמנית
- מדיניות החוץ הגרמנית
- המדיניות של אדנאואר
- תקופת כהונתו של הרארד כקאנצלר
- התקופה בין 1966-1969 – התקופה של גאורג קיסינגר
- מוסדות האיחוד האירופי
- גרמניה מה חשוב לדעת
- לימודי רדיו כמקצוע
- איך להזמין חברת ניקיון לשירותים מיוחדים
- אירופה ביחסים הבינלאומיים משבר הגרעין
- אפריקה במאה ה-20