איך לתבל את הסלט בסגנון הצרפתי
את התחמיץ אפשר לגוון על ידי שינוי סוג השמן או החומץ. הצרפתים מעדיפים שמן סלט בעל טעם נייטראלי וחומץ בן - יין, אולם לעיתים הם מוסיפים שמן זית אות שמן תירס וחומץ מתובל או מיץ לימון. בזמן האחרון משתמשים אפילו מחרצני ענבים ובחומץ דובדבנים! יש טבחים השמים בתחמיץ מעט שום, קצוץ דק מאוד, או משפשפים את הקערה בשן שום חתוכה לפני הוספת הסלט.
הרוטב השני בחשיבותו הוא המיונית המתאימה לסלטים עשירים ומשביעים יותר. בצרפת מקובל מאוד להכין מיונית בבית, והיא טעימה לאין ערוך יותר מהמיונית הקנויה. רוטב בשמנת (שמכינים או על ידי החלפת השמן שבתחמיץ בשמנת לקצפת, או על ידי הוספת שמנת למיונית) הוא תחליף למיונית ומתאים במיוחד לסלטים של חומרים עדינים אן לאלה המכילים פירות. באופן מיוחד אוהבים הטבחים להוסיף לרוטב סלט חרדל, לא רק בזכות טעמו, אלא כיוון שהוא עוזר להסמיך גם תחמיץ וגם מיונית. צמחי תבלין טרים פופולאריים כמעט באותה מידה, כי הם תורמים רעננות לכל סלט.
לעיתים מוסיפים לתחמיץ או למיונית בצל קצוץ, מחמצים קצוצים או צלפים. רוטב מיונית או רוטב שמנת אפשא לגוון גם עם מעט רסק עגבניות או מימרח אנשובי, אולם חשוב לזכור שתפקיד הרוטב הוא להדגיש את טעמם של חומרי הסלט ולא להשתלט עליהם. הצרפתים סולדים מהמנהג האמריקאי להוסיף סוכר לרטבי סלט, ומסכימים להוספת מעט סוכר רק בסלט פירות. גם תבלינים כגון אבקת קארי או פלפלת נדירים בסלט הצרפתי ואם מוסיפים אותם
בכלל, הרי זה בכמויות מזעריות אז שהיה בתיאבון!
תגיות:
סלט- מאמרים דומים
- מאמרים נוספים של Binyamina
- אודות Binyamina
- מידע נוסף
מאמרים דומים
- היתרונות של מגשי אירוח
- האם מגשי אירוח מתאימים לכל אחד?
- סדנאות ומתכונים
- 10 עובדות מפתיעות על הזקפה הגברית
- דרך החושים- סדנאות בישול חווייתיות :)
- שבבי שקדים
- קשר גזר
- עניבות ירק
- מניפת חצילון
- עיטורי שוליים ממלפפון
- כוכבי קישוא
- קקטוס גזר
- קישוטי צנונית
- סביבוני צנונית
- קישוטי חמאה
- סלילי מלפפון
- משולשי פלפל אדום
- מברשות בצל ירוק
- שושנת מים מבצל
- הדרים מפותלים
מאמרים נוספים של Binyamina
- גרבת שחין (סקביאס)
- שיטות מידול במאיה (MAYA)
- טיפים למאיה (MAYA)
- עצמות במאיה (MAYA)
- החלקה במאיה (MAYA)
- מידול במאיה (MAYA)
- פוליגון הוספת צורות במאיה (MAYA)
- ורטקסים במאיה (MAYA)
- איך עושים תאורה במאיה (MAYA)
- איך לעשות טקסטורות במאיה (MAYA)
- איך לצבוע אובייקט במאיה -MAYA
- אלכוהול
- אימפטיגו
- קניה במעורבות נמוכה
- מתן חסות
- אסטרטגיה תחרותית
- שיווק ויראלי
- מדד יתר 150
- איך לתבל את הסלט בסגנון הצרפתי